Hakkımızda
316, Anadolu lezzetlerine şarap penceresinden bakmayı hedefleyen bir meze bar deneyimidir. Bu deneyimi kendimiz ve çevremiz için “daha iyi” sunabilmek adına, olabildiğince az atıkla hazırlıklarımızı yapıyor, mümkünse yeniden kullanıyor ve geri dönüşüme katkıda bulunmaya bir adım daha yaklaşıyoruz.
“316”, dünyada çok yaygın kullanılan paslanmaz çelik kalitelerinden birini temsil ederken, anlamından ziyade bir fikir yelpazesi olmayı amaçlıyor. Biz göre 316’nın kullanım alanlarından en heyecanlısı, üzümlerin fermente olmasına yardımcı olan dev şarap tankları. Çelik tanklarda bekleyen üzüm şırası çiçeksiliğini, meyvemsiliğini korur ve okside olmadan gelişir. Bu tanklar sayesinde üzümler, terruardan aldığı karakteristik özelliklerini kaybetmeden şaraba dönüşen yolculuğunu tamamlar. Yani üzümün özelliği neyse, kadehe o yansır.
“Aslını yansıtan” yerli şaraplara eşlikçi olarak seçtiğimiz meze menümüz de tam da bu anlayışı yansıtıyor. Geleneksel lezzetleri yeni dünya alışkanlıklarına uyarlayıp, özünü kaybetmemiş mezeler üretmeye gayret ediyoruz.
Anadolu’nun kendine has üzümlerini ön plana çıkaran şarap seçkimiz, şaraplı kokteyller ve mevsimlik menümüz ile misafirlerimizi ağırlamaya her daim hazırız. Tabakları hazırlarken sebze kabuklarını kurutur, baharat olarak kullanırız. Meyveler ise bir bakmışsınız kokteyl bardağınıza süs olmuştur. Kullanamayacağımız her şey kompost kovasına gider, belki önümüze bir saksı fesleğen olarak geri gelir.
Kısacası 316, kendini sürekli dönüştüren, günün her saatine köpüklü şarap yakıştıran, açık mutfağın avantajıyla mevsimindeki taze otların kokmasından mutlu olan, iştahlı, sorumlu ve keyifçi bir topluluğun tek bir çatı altında buluşmasıdır.
Şerefe!
Çeliğin kendi içinde sonsuz bir döngüde olması ve %99’unun hurda malzemeden oluşması, çevre dostu bir yapıya sahip olduğunu gösterirken; arkeolojik çalışmalar, çelik üretiminin ilk bulgularına Anadolu’da rastlandığını ve 4000 yıl kadar eskiye gittiğini gösterir. (*)(**)
*Akanuma, H. (2005). "The significance of the composition of excavated iron fragments taken from Stratum III at the site of Kaman-Kalehöyük, Turkey". Anatolian Archaeological Studies. Tokyo: Japanese Institute of Anatolian Archaeology. 14: 147–158
**"Ironware piece unearthed from Turkey found to be oldest steel". The Hindu. Chennai, India. 2009-03-26. Archived from the original on 2009-03-29. Retrieved 2022-08-13.